Uvjeti poslovanja

Općim uvjetima poslovanja regulirani su odnosi između kupca i prodavatelja u Internetskoj trgovini www.kakopsikomuniciraju.hr (u daljnjem tekstu Internetska trgovina). Kupnjom u Internetskoj trgovini Kupac potvrđuje da je pročitao Opće uvjete poslovanja i da je s njima suglasan.

1. Prodavatelj

MRM-Salus d.o.o., Špansko 32, 10090 Zagreb; telefon: 091 518 04 19; email: info@kakopsikomuniciraju.hr; OIB: 70279767239.

2. Kupac

Kupac je svaka poslovno sposobna, pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje telefonom, elektroničkom poštom ili preko Internetske trgovine.

3. Narudžba

Nakon izvršenja narudžbe, Kupac će unutar 24 sata potvrdu narudžbe dobiti elektroničkom poštom, čiji su sastavni dio ovi Opći uvjeti poslovanja. Ako Kupac želi promijeniti narudžbu ili odustati od nje, može to učiniti unutar 2 sata od primitka potvrde narudžbe na info@kakopsikomuniciraju.hr. Ako Kupac u dogovorenom roku ne povuče narudžbu, smatra se da je ugovor o kupnji proizvoda između Kupca i Prodavatelja (MRM-Salus d.o.o.) sklopljen. Sukladno članku 45. Zakona o zaštiti potrošača, Kupac ima pravo raskinuti ugovor u roku od sedam dana ne navodeći za to razlog.

Prodavatelj je dužan u dogovorenom roku pošiljku zapakirati i poslati. Narudžbe zaprimljene do 13 sati radnim danom bit će poslane isti dan, a narudžbe zaprimljene subotom i neradnim danom bit će poslane prvi sljedeći radni dan.

4. Dostava i preuzimanje robe

Prodavatelj će dostaviti proizvode poštom u dogovorenom roku od 3 radna dana. Pošiljke dostavlja Hrvatska pošta. Pošiljke se dostavljaju uslugom HPekspres E-paket Hrvatske pošte u roku od 3 radna dana (u veće gradove i mjesta pošiljke najčešće stižu u roku jednog radnog dana).

E-paket usluga je Hrvatske pošte za brzu, sigurnu i diskretnu dostavu pošiljaka na području Republike Hrvatske. Vaša pošiljka bit će isporučena u roku od 24 do 48 sati od obavijesti o slanju vaše pošiljke u veće gradove, odnosno do 72 sata u manje gradove i mjesta.

Cijena dostave pošiljaka iznosi 25,00 kn.

Kao način slanja možete odabrati dostavu pošiljke na svoju adresu. Za pošiljke koje se dostavljaju na adresu navedenu u obrascu narudžbe, ako poštar nikoga ne zatekne, ostavit će obavijest o prispijeću pošiljke koju u roku od 5 dana možete preuzeti u svojem isporučnom poštanskom uredu.

Kašnjenje pošiljki poslanih iz poslovnih prostorija u nadležnosti je Hrvatske pošte i izvan utjecaja Prodavatelja. Ako ne primite pošiljku u roku od tri dana otkad ste primili obavijest (e-poštom ili sms-om), kontaktirajte nas.

Osobno preuzimanje na adresi tvrtke Špansko 32 u Zagrebu moguće je radnim danom od 9:00 do 16:00 uz prethodnu najavu.

5. Plaćanje

5.a. Uplatom na račun Prodavatelja (nalogom za plaćanje ili internet bankarstvom):

MRM Salus d.o.o., Špansko 32, 10090 Zagreb
žiro račun: 2390001-1100379612 (Hrvatska poštanska banka)
IBAN HR86 2390 0011 1003 7961 2.

*Pošiljke će biti poslane nakon što sredstva budu vidljiva na računu Prodavatelja.

5.b. Pouzećem

Plaćanje otkupne pošiljke poštaru ili službenici u pošti prilikom preuzimanja pošiljke.

6. Pravo na odustajanje od kupovine i povrat proizvoda

Ugovor o kupnji sklopljen preko interneta ili elektroničke pošte Kupac može bez obzira na razlog raskinuti pisanom obavijesti u roku od 7 radnih dana od primitka proizvoda, na adresu elektroničke pošte: info@kakopsikomuniciraju.hr ili na adresu sjedišta Prodavatelja. Pisana obavijest mora sadržavati podatke o proizvodu koji se želi vratiti te broj računa Kupca za povrat novca. Po raskidu ugovora Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod Prodavatelju, a Prodavatelj je dužan najkasnije u roku 30 dana od primitka pisane obavijesti o raskidu ugovora vratiti Kupcu cjelokupan iznos koji je Kupac do trenutka raskida platio na temelju ugovor, umanjen za troškove dostave proizvoda. Vraćeni proizvod za koji se traži povrat uplaćenog iznosa mora biti nekorišten, neoštećen i u originalnom pakiranju s priloženom kopijom ili originalom računa. Prodavatelj nije dužan primiti otkupne pošiljke ili pošiljke koje ne odgovaraju Prodavateljevim uvjetima poslovanja.

7. Cijene

Cijena proizvoda cijena je navedena na internetskoj stranici u trenutku predaje narudžbe. Prodavatelj zadržava pravo promjene cijene o čemu će pismeno ili usmeno obavijestiti Kupca i ponuditi mu mogućnost promjene ili odustajanje od narudžbe. U sve cijene navedene na Internetskoj trgovini uračunat je PDV u iznosu od 5%.

8. Reklamacije i jamstvo

Reklamacije se odnose na pogrešno isporučene proizvode te oštećenja i nedostatke na proizvodu koji nisu nastali kao posljedica transporta. Kupac je prilikom preuzimanja proizvoda dužan utvrditi eventualna vanjska oštećenja pošiljke te ako ih primijeti odbiti preuzimanje te o tome obavijestiti Prodavatelja telefonom ili elektroničkom poštom kako bi se paket ponovo poslao.

Proizvod koji ima kakav nedostatak Prodavatelj će na zahtjev Kupca zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu, uz suglasnost potrošača, vratiti iznos plaćen za taj proizvod, sniziti cijenu ili otkloniti nedostatak na proizvodu.

9. Zaštita osobnih podataka

Kupnjom u Internetskoj trgovini kakopsikomuniciraju.hr dajete suglasnost da Prodavatelj, tvrtka MRM Salus d.o.o., Zagreb obrađuje podatke navedene u obrascu narudžbe u mjeri potrebnoj za realizaciju ugovornog odnosa odnosno isporuku naručene robe.

Suglasnost za obradu podataka dajete u svrhe obrade i isporuke naručenih proizvoda, kao i u informativne svrhe te svrhe promocije proizvoda i Internetske trgovine kakopsikomuniciraju.hr za sve vrijeme trajanja Vaše kupnje.

Kupac i registrirani korisnik Internetske trgovine u svakom trenutku može povući svoju suglasnost za raspolaganjem i obradom podataka ostavljenim u obrascima Internetske trgovine u cijelosti ili djelomično (odjava s newslettera i drugih promotivnih pretplata elektroničke komunikacije). Povlačenjem suglasnosti u cijelosti korisnički račun kupca i/ili registiranog korisnika bit će zatvoren, a njegovi osobni podaci obrisani. Na vlastiti zahtjev, kupac u svakom trenutku može zatražiti brisanje osobnih podataka iz baze telefonom ili elektroničkom poštom.

Podaci o sadržaju naružbe poznati su samo zaposlenicima tvrtke MRM Salus d.o.o. ovlaštenim za obradu i pripremu paketa za isporuku te se ni na koji način ne ustupljuju trećim stranama. Pošiljke su pakirane u neutralnoj ambalaži bez naznake naziva Internetske trgovine kakopsikomuniciraju.hr u svrhu zaštite privatnosti kupaca. Svi djelatnici Prodavatelja odgovorni su za zaštitu osobnih podataka kupaca.

Za potrebe praćenja posjećenosti stranice i pregledavanja sadržaja Internetske trgovine, a u svrhu vođenja statistike, poboljšanja sadržaja, preglednosti ponude za kupce i planiranja promotivnih aktivnosti koristi se i sustav Google Analytics, u skladu s uvjetima za zaštitu podataka prilikom korištenja usluga sustava.

U slučaju novosti primit ćete na svoju email-adresu obavijest s novostima. Ukoliko se s tim ne slažete, molimo da nas obavjestite.

Upravitelj trgovine
MRM-Salus d.o.o.
Špansko 32
10090 Zagreb
Telefon: 091 518 04 19
Email: info@kakopsikomuniciraju.hr

Upisano pri Trgovačkom sudu u Zagrebu 30. 4. 2010. | MBS: 080729913
Temeljni kapital od 21.000,00 kn uplaćen je u cijelosti | Član uprave: M. Fajdiga
OIB: 70279767239 | Račun otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci, Zagreb, HPB
IBAN: HR86 2390 0011 1003 7961 2 (2390001-1100379612)