Odsad naše knjige možete pronaći i u knjižarama “Hoću knjigu” u Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Zagrebu i Varaždinu!
ženka, OKOĆENA 28. 4. 2018.

HEJ

Zovemo je Hej, premda je iz azila došla s imenom Zema. Na njega se nije odazivala, a nama se nije sviđalo pa smo zaključili da će neka kratka riječ koja služi kao poziv (odlučili smo se za Hej) biti dobro međuime i ostavit će budućem udomitelju prostora da joj da novo ime po vlastitoj želji, ali i da mu se odaziva i kad je pozove s „hej“. Tako može biti pas s dva imena 🙂 .

O Hej ne znamo ništa, osim da je Dalmatinka 🙂 (preuzeli smo je u Zadru), da ima oko godinu dana i da izgledom podsjeća na hrvatskog ovčara. Međutim, u ovih mjesec dana s njom naučili smo mnogo važnije stvari: to da je beskrajno privržena (s njom gotovo da i nije bilo potrebno izrađivati dozivanje kad je puštena u šetnji jer se zasad još uopće ne odvaja od čovjeka, i ni ne odlazi drugim psima i ljudima), da je velika maza, da je topla i draga, pametnih ovčarskih očiju.Naučili smo i da se i ljudi i pasa pomalo boji, ali se već u ovih mjesec dana malo opustila. Znamo i da nikako ne voli vikanje i visoke tonove (toga se boji i onda bježi) pa ne bi bila dobar izbor za obitelji s malom djecom, ljude koji se puno svađaju i/ili viču i općenito su vrlo glasni (ko bi rek’o da će jedna Dalmatinka biti tako osjetljiva na buku 🙂 ).

 

 

Osim toga, ako sanjate o vrlo druželjubivom, ekstrovertiranom psu s kojim ćete odlaziti na pseća druženja, često boraviti u psećim parkovima ili, općenito, o psu koji najviše na svijetu voli igru s drugim psima, onda Hej, barem ovakva kakva je sad, nikako nije pas za vas. Njezina vrsta zabave je odlaziti u duge šetnje s čovjekom i maziti se s njim. U ovom trenutku štapovi, loptice, igračke i slično nimalo je ne zanimaju, dapače boji se bilo kakvog zamahivanja (recimo kad nogom želite udariti lopticu ili zamahnuti rukom da je bacite). Na ovome se može raditi, ali svejedno je vjerojatnost da će postati stroj za loptice i štapove prilično zanemariva.

No ako želite psa koji će najviše od svega voljeti biti s vama i kojem je potrebno da provodite vrijeme zajedno, Hej je pravi izbor za vas i pratit će vas u stopu kroz sve vaše aktivnosti.

Kao i za naše štence, i za Hej u obzir dolazi isključivo onaj dom i oni udomitelji koji će se prema njoj ponašati onako kako mi smatramo da bi se prema psu (ali i svakom živom biću) trebalo ponašati: s poštovanjem, ljubavlju i postavljanjem zdravih i pravednih granica.