Jednostavan recept za malo drugačiju pseću poslasticu
Sastojci:
4 srednje velike jabuke, krupnije naribane
4 srednje velike mrkve, krupnije naribane
6 žlica zobenih pahuljica
3 žlice pirova integralnog brašna (može i neko drugo brašno, prema želji)
1 žlica sezamova ulja (može i neko drugo ulje, prema želji)

Priprema:
1) Zagrijte pećnicu na 180 °C (s uključenim ventilatorom).
2) Krupnije naribajte mrkvu i jabuku, ručno ili u multipraktiku.
(Oguliti ih možete i ne morate.)
3) U većoj zdjeli ravnomjerno pomiješajte sve navedene sastojke.
4) Dobivenu smjesu u tankom sloju rasporedite po limu za pečenje.
5) Pecite 20-ak minuta na 180 °C s uključenim ventilatorom ili 40-ak
minuta ako ventilator nije uključen. Bitno je da “mrkvaflejks” bude
hrskav kad se osuši.
6) Nakon pečenja ostavite da se ohladi pa razdvojite na manje komadiće
6) Dobivenom poslasticom nagrađujte psa u šetnji ili bilo kojoj drugoj
situaciji u kojoj poželite.
Napomena:
premda psi ne mogu probaviti sirove zobene pahuljice, prema
mišljenju veterinarske struke mala količina psu neće nimalo naštetiti.
To je isto kao što ljudi jedu sjemenke lana, koje također najvećim
dijelom kroz naš probavni sustav prođu i ne razgrade se, ali ih
svejedno jedemo.
Naslovna fotografija: damedeeso © 123.com i © udruga Kako psi komuniciraju